Notícia

Montblanc fa un bon balanç de les festes de Nadal

L'Ajuntament celebra que, malgrat la pandèmia, els actes s'hagin pogut celebrar amb normalitat

Redacció // Serveis Informatius

Ajuntament de Montblanc

Aquest diumenge 9 de gener, amb el concert «Nadal a casa» celebrat al Santuari de la Serra, Montblanc ha posat punt final a les Festes de Nadal, que s’han pogut celebrar intensament i quasi amb total normalitat, malgrat l'evolució de la sisena onada de la pandèmia.

Més de 75 activitats, repartides entre el 2 de desembre i el 9 de gener, destinades a tots els públics, han estat organitzades des de l’Ajuntament de Montblanc amb el suport de les associacions culturals, esportives i comercials de la vila, a més de la parròquia.

En un comunicat, l'Ajuntament assegura que "els regidors Núria Besora i Santi Porta valoren molt positivament la participació en tots els actes i agraeixen la col·laboració i confiança de tot el conjunt d’entitats que han contribuït en aquest ampli programa".

En aquest sentit, Santi Porta, que també és regidor de sanitat, ha valorat positivament l’esforç que s’ha realitzat per tirar endavant el programa de festes "malgrat l’avenç de la pandèmia. El programa sempre ha estat pensat tenint en compte les situacions actuals".

S’han pogut celebrar totes les activitats al carrer, el Tió, la visita de l’Home dels Nassos, l’arribada de les Patgesses Carteres o la Cavalcada de Reis de la nit del 5 de gener.

En espais interiors també s’han portat a terme els diferents concerts, conferències o activitats familiars. La representació dels Pastorets és l’única activitat que es va suspendre a causa de les restriccions i atès que el teatre del Centre Cultural Sant Jordi ja té uns aforaments reduïts en circumstàncies normals.

El nou emplaçament del Parc de Nadal, a l’església de Sant Francesc, ha estat més participatiu que en edicions anteriors i el format dedicat cada dia a una franja d’edat també ha donat espai tant als infants com als adolescents.

L'Ajuntament també destaca l’aposta que s’ha fet en l’arribada de les Patgesses Carteres, tres dones que per primer vegada recollien les cartes dels nens i nenes de Montblanc.

La regidora de cultura, Núria Besora, valora el fet que les activitats ajuden "al comerç, ja que la gent aprofita el fet de sortir per fer les compres de Nadal. Hem de seguir treballant des de festes i cultura per incentiva el nostre comerç local".