Notícia

Montblanc comença a senyalitzar camins escolars segurs per anar a les escoles a peu

L'objectiu de la iniciativa és fomentar l'anada a l'escola a peu, sense vehicle

Redacció // Serveis Informatius

Ràdio Montblanc

Montblanc està treballant per posar en marxa, al setembre, camins escolars segurs per arribar als centres educatius de la vila. 

La iniciativa forma part del pla de mobilitat de l'Ajuntament, que ha recollit la demanda de les ampes de les escoles Les Muralles i Mare de Déu de la Serra, que s'hi han implicat des del primer dia. S'han creat intineraris segurs per anar a les escoles, amb les petjades del drac com a guia. L'objectiu és que cada vegada s'utilitzi menys el cotxe per anar a l'escola.  

Ara s'han començat a pintar i senyalitzar els recorreguts i s'està acabant de dissenyar algun tram més complicat del centre històric. Ho ha explicat la regidora d'ensenyament, Carme Pallàs, que ha destact que "estem treballant per adaptar alguns trams del recorregut al centre històric, on hi ha voreres més estretes".

Un cop pintat l'itinerari, es treballarà amb els alumnes i pares i mares de les escoles per, al setembre, posar-ho en marxa. 

Des dels centre educatius, les famíles van fer un treball previ amb enquestes per saber com anaven a l'escola els nens i nenes. "Creiem que Montblanc és petit i és possible anar a l'escola a peu", explica Mercè Bernadet, membre de la comissió dels camins escolars de l'escola Les Muralles. Del mateix grup, Sílvia López explica que "vam fer enquestes per saber com anaven a l'escola les famílies i això ens ha servit per després poder dissenyar els itineraris".

Els camins escolars treballaran també per incloure itineraris segurs per anar amb bicicleta, i també es treballarà la iniciativa 'Petó i adeu', per aquelles famílies que vagin amb cotxe. L'objectiu és que puguin aparcar un minut just davant de l'escola per acomiadar-se del seu fill o filla.  

Audios de la notícia

  • Carme Pallàs, regidora ensenyament de Montblanc
  • Mercè Bernadet, mare escola Les Muralles
  • Sílvia López, mare escola Les Muralles
  • Lídia Puig, mare escola Mare de Déu de la Serra