Notícia

El govern del Consell Comarcal cessa a Santi Porta com a conseller de Promoció Econòmica

Santi Porta assegura que ell se sumarà a totes les iniciatives ens les que pugui ajudar com a conseller no adscrit

Redacció // Serveis informatius

Jordina Moix

El govern del Consell Comarcal cessa a Santi Porta com a conseller de Promoció Econòmica.

Porta, que es va presentar a les eleccions amb ERC, va entrar fa uns dies una petició al Consell per deixar el partit i passar a ser conseller no adscrit, però mantenint les funcions de conseller. Santi Porta, més proper a Junts, és també regidor de l'Ajuntament de Montblanc, on ha quedat fora del grup municipal d'ERC.

Esquerra, però, que és a qui pertany la conselleria, no ho va acceptar i el govern del consell, format per la FIC, Esquerra i també Junts i el PSC, el va cessar com a conseller. Josep Maria Vidal, conseller del ple i alcalde de l'Espluga serà ara el nou conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal.

Avui Porta ha volgut donar explicacions de la seva situació actual. Ha assegurat en roda de premsa que ''el trencament d'Agrupament Catalanista a l'Ajuntament de Montblanc degut a la meva militància, igual que l'alcalde, per Junts per Catalunya, ha fet que Esquerra hagi demanat reiteradament les darreres setmanes que abandoni la meva acta de conseller''.

Porta assegura que ell se ''sumarà a totes les iniciatives ens les que pugui ajudar com a conseller no adscrit''.

Per altra banda, el president del Consell Comarcal, Magí Trullols, assegura que ''aquesta situació no possarà en perill el govern d'unitat que hi ha ara mateix al consell''.

Finalment, Oriol Pallissó, cap comarcal d’ERC, valora ''negativament la pèrdua d'un conseller d'ERC al consell comarcal'' però afegeix ''que quan el conseller va presentar el document en el qual deixava el grup d'ERC, no podria pretendre mantenir una conselleria, la de Promoció Econòmica, que pertanyia al grup d'esquerra''.

El Consell Comarcal de la Conca té 19 consellers comarcals: 9 són d'ERC, 7 són de Junts per Catalunya, 2 de la FIC i un del PSC. Ara, Esquerra es quedaria amb 8 consellers i Santi Porta passaria a ser no adscrit, quedant fora del govern.

Audios de la notícia

  • Santi Porta, sobre la cessació
  • Santi Porta sobre l'abandonament de l'acta de conseller
  • Magí Trullols, president del Consell Comcarcal
  • Oriol Pallisó, cap comarcal d'ERC a la Conca
  • Oriol Pallisó sobre el cessament
  • Oriol Pallissó sobre la presidència de Carme Pallàs