Notícia

Una vintena de restaurants de la Conca oferiran menús amb el bacallà com a protagonista

Les jornades 'Sabors de la Conca' es faran del 13 de maig al 20 de juny

Redacció // Serveis Informatius

Ràdio Montblanc

Una vintena de restaurants de la Conca de Barberà oferiran, del 13 de maig al 20 de juny, un menú amb el bacallà com a protagonista. L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca ha posat en marxa l'edició de primavera de les jornades 'Sabors de la Conca' amb la qual volen reactivar el sector i posar en valor la seva cuina.

L'entitat ha escollit el bacallà com a protagonista "per la seva història amb la comarca", ha explicat el president de l'entitat, Josep Ramon Guiu. Molts restaurants ja ofereixen, de manera habitual, bacallà a la seva carta. Amb aquestes jornades es vol posar en valor aquest plat i la gran diversitat de receptes que es poden fer.

Asseguren que a l'època medieval ja hi ha escrits una recepta de bacallà amb mel dels monjos de Poblet, i expliquen també que "el bacallà és un producte d'interior, ja que era l'únic peix que es podia conservar en zones rurals, sense frigorífics". A la Conca, diuen, sempre hi ha hagut tradició de cuinar-lo amb mel i amb safrà". "Volem que la gent identifiqui el bacallà com a plat estrella de la Conca de Barberà", acaba dient Guiu.

Cada restaurant oferirà un menú degustació, tapes o un menú amb el bacallà com a protagonista, i tot plegat maridat amb vins de la DO Conca de Barberà. Cada establiment l'oferirà a un preu diferent. A Montblanc es podrà degustar als restaurants Molí del Mallol, Quatre Taules, Sant Francesc, Garbí, El Cortijo i la Tocineria.

La roda de premsa de presentació de les jornades s'ha fet aquest dijous al Monestir de Poblet, com a mostra de suport a aquest espai, colpit també per la crisi de la Covid-19.

La versió de tardor del projecte 'Sabors de la Conca' es farà a l'octubre, amb les castanyes, els bolets, el safrà i la tòfona negra com a protagonistes.

Audios de la notícia

  • Josep R. Guiu, de l'Ass. d'Hostaleria, parla dels objectius
  • Guiu explica perquè s'ha escollit el bacallà
  • Guiu explica com s'han preparat les jornades