Notícia

L'Ajuntament i Respira Montblanc signen un conveni per a la millora de la gestió turística

El col·lectiu, ja com a associació d'empreses, treballa en la creació de paquets turístics conjunts

Redacció // Josep Ardila

Ràdio Montblanc

L'Ajuntament de Montblanc i el col·lectiu Respira Montblanc han signat un conveni per la millora de la gestió turística.

El sector turístic privat es va unir arran de la pandèmia, i ara el projecte s'ha formalitzat amb la creació d'una associació, que té l'objectiu de potenciar de manera conjunta, sector públic i privat, els atractius turístics de Montblanc i la Conca, sobretot els espais de natura. A l'associació s'hi agrupen una vintena d'allotjaments, restaurants i empreses turístiques de Montblanc i la Conca. L'Oficina de Turisme de Montblanc capitaneja el projecte i treballa de manera conjunta amb les empreses del municipi.

L’Ajuntament de Montblanc, a través de l’Oficina de Turisme, s’implicarà assumint les funcions de secretaria tècnica, donant suport a la comunicació turística dels establiments i empreses associades o promovent la formació, entre altres.

Per la seva banda, els membres de l’associació Respira Montblanc es comprometen a participar en la projecció de la destinació turística, col·laborant activament en accions promocionals i vetllant per mantenir uns nivells de qualitat que seran auditats.

El primer dels objectius de l'associació serà crear paquets turístics conjunts, que esperen poder començar a oferir aquest mateix estiu, quan confien que es recuperi una certa normalitat pel que fa al turisme. La presidenta de l'entitat, Ruth Ceperuelo, explica que "ara estem en aquest fase, en la creació de producte i fent sinergies entre tots. Esperem poder crear paquets on entrin en joc els allotjaments, els restaurants i les activitats turístiques".

Durant la signatura del conveni, l'alcalde, Josep Andreu, ha assegurat que "Montblanc està preparat per oferir un turisme més sostenible aquest estiu" i ha volgut agrair la implicació del sector privat. Un agraïment que també ha fet la regidora de turisme, Núria Besora, assegurant que "fa més d'un any que l'Oficina de Turisme i el sector privat treballa amb aquest projecte, i creiem que ha començat amb molta empenta".

Audios de la notícia

  • Ruth Ceperuelo, presidenta de l'ass. Respira Montblanc
  • Josep Andreu, alcalde de Montblanc
  • Núria Besora, regidora de turisme de Montblanc