Notícia

Montblanc viu una Setmana Santa amb bones xifres turístiques

La situació de la pandèmia preveia unes dades no tant favoravles

Redacció // Serveis Informatius

Imatge de recurs del carrer Major de Montblanc

Oficina de Turisme de Montblanc

L'Oficina de Turisme de Montblanc fa un balanç molt positiu de l'activitat turística durant la Setmana Santa. Tot i les males previsions inicials per la situació de la pandèmia a la vila, finalment les xifres van millorar i el número de visitant ha estat satisfactori, segons l'Oficina de Turisme.

Tradicionalment el període de Setmana Santa és un dels més actius des del punt de vista turístic i enguany tot i el moment excepcional que estem vivint, l’obertura de la mobilitat entre comarques ha fet registrar unes bones dades.

Del dissabte dia 27 de març fins al diumenge 4 d’abril es van atendre 800 persones, totes d'origen català (60% Barcelona, 20% Tarragona, 15% Lleida i 6% de Girona). El dies de major activitat foren divendres i dissabte, amb 218 i 160 persones, respectivament.

L'oferta de visites guiades es va ampliar, amb dues sortides els dies de més afluència (divendres, dissabte i diumenge). Fins a 80 persones van gaudir de la visita monumental que dona accés als principals atractius de la vila com el pas de ronda i les torres de la muralla o l’església de Santa Maria i Sant Miquel.

Tot i que la programació d’actes prevista per aquests dies es va haver de cancel·lar, aquests dies hi ha hagut molta activitat a tots els equipaments culturals de la vila. Tant el Museu del Pessebre de Catalunya, el Museu Comarcal, el CIAR i el Museu d’Art Frederic Marès han tingut un increment de visitants.

De la mateixa manera l’augment de visitants a Montblanc durant els dies de Setmana Santa ha generat moviment en el teixit empresarial, així tant els establiments d’allotjament com restaurants i comerços han tingut una bona activitat en els seus negocis durant aquests dies.