Notícia

Els nou municipis del projecte comarcal d'abastament d'aigua aproven el conveni amb el Consell Comarcal

És un pas necessari per regular el projecte de connexió amb el Consorcis d'Aigües de Tarragona

Redacció // Serveis Informatius

Imatge del conveni signat amb la Generalitat i l'ACA el juliol del 2020

Ràdio Montblanc

El nou municipis que formen part del projecte d'abastament d'aigua ja han aprovat el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per tirar endavant les obres. Era un pas necessari per regular l'execució del projecte de connexió amb el Consorcis d'Aigües de Tarragona.

Concretament, han aprovat els convenis als respectius plenaris els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

El president de l’ens, Magí Trullols, es mostra satisfet amb el procés del projecte, que permetrà millorar la qualitat i la quantitat d’aigua que arriba a aquests municipis, que fa anys que pateixen mancances per a l’abastament d’aigua potable per al consum dels seus habitants, ja sigui per la seva escassetat o per la baixa qualitat de la que tenen disponible.

El conveni detalla que el projecte s’executarà en tres fases. La primera, preveu l’extensió de la xarxa d’abastament d’aigua del CAT fins a Forès i té un pressupost de 4.236.000 €. La segona fase preveu portar l’aigua des de Forès fins a Conesa i Santa Coloma de Queralt i té un pressupost de 2.815.000 €. L’última fase contempla portar l’aigua als restants municipis i té un pressupost de 2.731.000 €. Ara, l’Agència Catalana de l’Aigua ja ha publicat les bases per a la subvenció de la segona fase.

En total, doncs, el projecte puja a un 11.730.000 € que es finançaran amb els ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments implicats. Els ajuntaments implicats aportaran 785.000 €, i la resta la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua (que ja ha concedit un ajut inicial de 3.127.000 € per a la primera fase del projecte).

Per altra part, la Diputació de Tarragona prestarà l’assistència tècnica a les tres fases del projecte a banda de col·laborar econòmicament en cada fase del projecte, i el Consell Comarcal coordinarà l’execució de tot el projecte.