Notícia

La Conca comença a vacunar a persones dependents majors de 80 anys casa per casa

Després es vacunaran persones majors de 80 anys restants. A Montblanc es farà a l'antiga església de Sant Francesc

Redacció // Laia Molné-EFMR

Cedida

L’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc iniciarà aquesta setmana la vacunació de persones majors de 80 anys amb dependències de la comarca, així com els seus cuidadors i familiars més propers. Una fase que arriba després d’haver vacunat a tots els sanitaris, parasanitaris i residents de la comarca amb les dues dosis necessàries.

A l’espera de l’arribada de la vacuna, es preveu que es pugui començar a vacunar a aquest sector de la població a partir d'aquest dimecres, un retard en la programació, ja que estava previst començar aquest mateix dilluns. La ruta de vacunació començarà pels pobles més petits de la comarca, els centres de dia com el de Blancafort i inclús s’aprofitarà per vacunar tots els monjos del Monestir de Poblet.

Una vacunació personificada per cada cas
Una vacunació que es realitzarà de manera individual a cada habitatge, ja que en tractar-se de persones dependents aquestes no es poden desplaçar, el que ha dut a l’equip de sanitàries a dissenyar una ruta particular per cada jornada.

Aquesta segona fase és, segons la directora de l’ABS Montblanc, Laura Ruizdeporras, molt més delicada que la primera, ja que els equips s’han de desplaçar a les poblacions, calculant les persones a vacunar i les dosis necessàries per no malgastar cap vial. A més, s’utilitzaran les vacunes de Pfizer, que tenen un plus de delicadesa tant per les seves baixes temperatures de conservació com la facilitat que, del moviment, es facin malbé.

La següent fase dissenyada preveu vacunar a tots els majors de 80 anys restants, moment en què s’habilitaran nous punts de vacunació com l'antiga església de Sant Francesc en el cas de Montblanc o el gimnàs de l’antic Institut a l’Espluga de Francolí.

Audios de la notícia

  • Laura Ruiz de Porras, directora del CAP de Montblanc