Notícia

Més de 100 joves de la Conca s'assessoren a través del programa 'Referent d'ocupació juvenil'

Des del 2019 s'han atès 103 joves i s'han fet més de 150 accions

Redacció // Serveis Informatius

Ràdio Montblanc

El programa 'Referent d'ocupació juvenil' de la Conca de Barberà ha atès 103 joves de la comarca des del 2019. Es tracta d'un servei, ubicat a l'Oficina Jove de la Conca, que ajuda als joves en la seva recerca de feina i estudis.

El col·lectiu jove està sent un dels més afectats per la crisi de la Covid-19, també a la Conca, on s'han detectat una seixantena de joves més aturats respecte als anys anteriors, si bé en serien més ja que molts no s'inscriuren com a demandants d'ocupació al SOC.

Amb els més de 100 joves atesos s'han realitzat més de 150 accions, des d'elaborar un currículum fins a preparar una entrevista o fer recerca activa de feina. La referent d'ocupació juvenil acompanya als joves de 16 a 29 anys en un procés, sovint complicat, com el de trobar el seu camí al món laboral o també formatiu.

Gemma Torrelles, referent d'ocupació juvenil de la Conca, ha explicat en la roda de premsa de balanç dels dos primers anys del programa que "des de l'inici de la pandèmia, hem notat un augment de joves amb estudis que no troben feina a causa de la crisi generada, i els acompanyem i intentem destacar les seves competències transversals". Torrelles assegura que "més enllà de l'experiència laboral, és molt important posar en valor les actituds de cada jove, això els pots ajudar a destacar en una feina". I de fet, han registrat casos d'èxit de joves que, sense experiència, han trobat feina gràcies al treball fet amb les seves competències transversals.

El programa, que finança el Servei d'Ocupació de Catalunya, va realitzar durant el confinament de l'any 2020 més de 130 accions amb joves, amb un pic d'atenció a l'agost, just abans de començar un nou curs al setembre. També durant aquests dos anys s'han realitzat 250 accions amb agent del territori, com ara sessions d'orientació laboral als instituts de la Conca de Barberà, activitats amb l'Oficina Jove de la Conca, amb Serveis Socials o amb Concactiva. "Valorem de manera molt positiva aquesta xifra, tenim contacte directe amb tots els agents del territori, i això ens ha apropat molt als joves".

També destaca, d'entre totes les accions, l'edició setmanal d'un butlletí d'ofertes de feina que s'envia a 310 joves de la Conca. "Jo destacaria, del nostre paper, l'acompanyament proper que fem amb els joves a través de tots els canals, ja sigui de manera presencial, per telèfon, videotrucades o whatsapp".

Per aquest 2021, el programa 'Referent d'ocupació juvenil' espera continuar atenent als joves d'una manera molt propera i també es realitzaran noves sessions d'orientació laborals als instituts de la Conca.

Audios de la notícia

  • Gemma Torrelles, referent d'ocupació juvenil de la Conca