Notícia

L'Ajuntament de Montblanc fa un balanç positiu dels actes de Nadal

El format adaptat de la Cavalcada de Reis va atraure a Sant Francesc més de 500 persones

Redacció // Redactor

Ràdio Montblanc

La regidoria de cultura i festes de l'Ajuntament de Montblanc ha fet un balanç positiu de la programació d'actes de Nadal, que es van poder tirar endavant amb totes les mesures de seguretat exigides.

El principal canvi respecte a altres anys va ser la Cavalcada, que finalment va ser estàtica a l'interior de l'antiga església de Sant Francesc. Més de 500 persones van passar pel recinte, on es van poder veure les carrosses dels Reis d'Orient però sense moviment, de manera estàtica. La regidora de festes, Judit Pere, explica que "a tothom li va agradar molt el format, i fins i tot hi ha gent que ens ha suggerit poder-lo mantenir per altres anys". La regidora ha admès que estudiaran la possibilitat que, sense renunciar a la Cavalcada si la pandèmia ho permet, es podria apostar per fer una exposició de les carrosses de cara als propers anys, sobretot pensant en els més petits.

També es valora positivament la resposta als concerts de música en directe, amb els aforaments complets. Destaca el concert de Maria Jacobs i d'Anna d'Ivori amb In Crescendo, concerts que per la Festa Major es van haver de suspendre. També han omplert els actes per als més petits, com els conta-contes, l'espectacle 'L'Ona i el fred' o el de la Màgia del Tió.

Les properes festes, a l'espera de l'evolució de la pandèmia
Després de les festes de Nadal, el primer gran acte festiu era el Carnaval, una festa que l'Ajuntament ja va decidir suspendre fa setmanes.

La regidora de festes ha explicat que ara pararan un mesos a l'espera de l'evolució de la pandèmia. No es programarà res per evitar al màxim el moviment de persones. "Encara no programarem res per Sant Maties, els propers mesos seran encara complicats i esperarem una mica per conèixer com evoluciona la situació sanitària", explica.

La regidora, però, espera poder celebrar una Festa Major 2021 amb actes destacats, si el Covid-19 ho permet.

Audios de la notícia

  • Entrevista Judit Pere, regidora de cultura i festes