Notícia

El 'Quimi-què?' guanya el premi al millor treball de final de grau de química de la URV

El guardó, que entrega la Societat Catalana de Química, l'ha rebut Maria Torrelles

Redacció // Redacció

Ràdio Montblanc

El programa de divulgació científica 'Quimi-què?' de Ràdio Montblanc ha sigut mereixedor del premi ex aequo al millor treball de fi de grau del grau de química de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

El guardó l'ha guanyat Maria Torrelles, copresentadora del programa amb Jordi Saumell. Es tracta d'un programa de ràdio que formava part del treball de final de grau de química, un projecte per difondre la química i la ciència a través de la ràdio. Es tracta d'un treball innovador que no s'havia fet mai a la facultat de química de la URV. En el cas del treball de Maria Torrelles, a més, va explicar com el programa es va adaptar al context Covid-19, ja que a causa del confinament bona part dels darrers programa de la temporada passada es van realitzar des de casa.

La tutora del TFG ha estat la professora Núria Ruiz, que també divulga la ciència a través d'un programa de ràdio a Ràdio Cambrils, 'Ones de ciència', que la setmana passada va rebre un guardó als Premis de Comunicació Local com a millor programa de ràdio.

El premi a Maria Torrelles es va entregar de manera virtual aquest dilluns durant l'acte d'inauguració del curs 2020/2021 que es va fer en el marc del dia de Sant Albert Magne, patró dels químics.

El 'Quimi-què?' formava part del treball de final de grau de Maria Torrelles i Jordi Saumell com a estudiants de la facultat de química de la URV. Cada un va realitzar part del programa com a part del seu treball de final de grau. Ara ja s'han graduat però el programa continua en antena. Aquesta temporada es pot escoltar un dissabte al mes a Ràdio Montblanc i a l'Espluga FM Ràdio.

Audios de la notícia

  • Maria Torrelles