Notícia

La Conca estrena flota de camions per engegar el nou sistema de recollida selectiva

Són vehicles d'última generació que milloraran la qualitat del servei

Redacció // Redacció

Ràdio Montblanc

La Conca de Barberà ja té tota la maquinària preparada per iniciar el nou sistema de recollida selectiva a la comarca. La nova flota de camions, de diversos tamanys, tipologies i funcions, servirà per implantar la recollida amb contenidors tancats i el porta a porta a tota la comarca.

Els nous camions són d'última generació i capdavanters en aquesta matèria. Molts són elèctrics i d'altres tenen baixes emissions de combustible. Tenen sistemes de seguiment de GPS i poden pesar la càrrega des del mateix vehicle, a més de ser molt més silenciosos per conciliar la feina de recollida amb el descans dels veïns.

Això suposarà la posta en funcionament de 6 nous camions per a la recollida i transport de la brossa; 1 vehicle elèctric per fer la recollida als interiors dels pobles on es faci porta a porta; 2 camions lleugers i 3 furgonetes per a la recollida del cartró comercial, paper porta a porta i voluminosos; i 1 deixalleria mòbil. També s’han adquirit més de 600 nous contenidors adaptats al nou sistema de recollida, 1 furgoneta per a la neteja externa dels contenidors i 1 caixa per al seu rentat interior.

De fet, l'arribada de la nova maquinària, que es va endarrerir per la pandèmia, és el que ha fet que el nou sistema de recollida selectiva es posi en marxa ara i no al maig, quan estava previst inicialment. Arriba dos anys després de la prova pilot amb contenidors tancats a Rocafort i del porta a porta al centre històric de Montblanc. En els dos casos ha funcionat molt bé i l'índex de recollida selectiva s'ha enfilat fins al 80%.

La nova flota de camions es va presentar aquest dimecres en un acte amb alcaldes i alcaldesses de la comarca al Centre Comarcal de Tractament de Residus, situat a l'Espluga de Francolí. Els municipis van poder conèixer les característiques dels vehicles que faran la recollida de la brossa. El cap de servei, Ariel Chmielewski, destaca que "són vehicles nous i capdavanters, amb els sistemes d'última generació. Esperem que tot vagi bé". Afegeix que "el millor que pot passar és que els ciutadans s'involucrin en el nou sistema".

El president del Consell Comarcal, Magí Trullols, destaca que "és molt important aquest pas endavant. Una vegada més, la Conca es destaca com a pionera amb aquest sistema de recollida selectiva a tota la Conca. Poques comarques ho tenen i ens en sentim molt orgullosos". El conseller de medi ambient, Josep Amill, destaca que "l'objectiu és augmentar la recollida selectiva i superar el 50% actual".

Audios de la notícia

  • Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca
  • Josep Amill, conseller comarcal de Medi Ambient
  • Ariel Chmielewski, cap de servei del sistema de recollida