Notícia

Els Pastorets de l'Espluga suspenen les representacions del 2020

Asseguren que les mesures sanitàries no són compatibles amb l'activitat habitual del teatre popular

Redacció // Redacció

Pastorets de l'Espluga

L'agrupació organitzadora de les representacions dels Pastorets de l'Espluga de Francolí, dins el grup Tratea Teatre del Casal i en acord amb l'Ajuntament de l'Espluga, ha decidit suspendre les representacions d'aquest 2020, previstes pel proper Nadal.

L'acord es va prendre per unanimitat el 9 de setembre, i s'ha fet públic després de comunicar-ho a la regidoria de Cultura i a l'equip dels Pastorets. L'entitat organitzadora ha hagut d'afrontar aquesta dolorosa decisió per responsabilitat, en un moment de plena incertesa i en què els protocols per la preservació de l'activitat cultural durant la pandèmia –només per a grups estables i reduïts i amb prohibició de reunions de més de 10 persones- no són compatibles amb l'activitat habitual del teatre popular, habitualment multitudinària i oberta.

Inicialment, Tratea Teatre del Casal de l'Espluga havia plantejat una edició adaptada de la representació tradicional, seguint els criteris marcats per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, amb limitacions d'aforament i reduint considerablement l'equip a una vintena de persones, quan habitualment se supera el centenar de participants. Això suposava però, preparar una versió nova i reduïda de l'espectacle nadalenc, amb un esforç extra que podria ser en va davant l'evolució de la pandèmia.

La renovació del càsting, afectada

Aquest havia de ser un Nadal especial pels Pastorets de l'Espluga, que es representen només de forma biennal, cada 2 anys. Després del comiat, el 2018, dels actors que havien encarnat des de l'any 2000 els personatges de Lluquet i Rovelló, aquesta temporada s'havia previst una renovació i rejoveniment total de l'elenc d'actrius i actors, suposant un canvi generacional i total de tots els personatges. Sota la nova direcció artística d'Ester Majós ja s'havia començat a treballar des del juny en la selecció dels nous actors i actrius i fins i tot en la interpretació d'alguns dels papers. L'organització ha vist però, que per una estrena d'aquestes característiques, la situació d'incertesa, provisionalitat i limitació constant, no és la més adient. Tot i així, els assajos es mantindran si ho permet la pandèmia treballant amb el nou equip durant el 2021, a l'espera de que s'estudiïn noves dates o actes alternatius.