Notícia

Les depuradores de la Conca afectades per la riuada ja recullen el 100% de les aigües residuals

S'han fet obres a les depuradores de Montblanc, l'Espluga i Vimbodí i Poblet

Redacció // Redacció

CCCB

Les depuradores de la Conca de Barberà afectades per la riuada del passat 22 d'octubre ja reben totes les aigües residuals. Es tracte de les depuradores de Montblanc, l'Espluga i Vimbodí i Poblet, que es van veure molt afectades pels aiguats de fa gairebé un any.

Les obres al sistema de sanejament d'aigua de Montblanc es van acabar al maig, i aquest mes de setembre s'han completat els treballs a l'Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet. D'aquesta manera, ara ja no hi ha cap punt d'abocament al riu Francolí.

Les obres han tingut una gran envergadura. A Montblanc, per exemple, es va reparar el col·lector que va des de la depuradora al Pont Nou, un total d'1,5km. A l'Espluga el col·lector va desaparèixer per complet i s'ha hagut de construir de nou. També s’ha realitzat la nova construcció d’una zona de pretractament de l’aigua residual a l’entrada de la depuradora, que millorarà el funcionament de la depuradora i optimitzarà el consum energètic d’aquesta.

Aquesta nova instal·lació es preveia en un futur però, dins l’aportació econòmica de l’ACA, s’ha inclòs la seva execució ara per tal d’optimitzar recursos davant la situació de fer-ho mes endavant. Es preveu poder acabar aquesta instal·lació a finals de mes.

El tram de col·lector que transporta les aigües residuals de Vimbodí fins al Parc Fluvial de l’Espluga de Francolí, un tram de més de 5 km, es va veure afectat de diverses maneres: trams amb desaparició del col·lector, trams amb trencaments puntuals, trams amb obturacions,...

Primerament es van reposar de nova construcció totes les connexions del col·lector de sanejament amb les sortides del clavegueram municipal, que havien quedat totalment desaparegudes o greument malmeses.

S’han realitzat les obres de més de 5 km de col·lector fent trams de nova construcció, s’han reparat esquerdes i construccions de nous pous de registre que es trobaven malmesos o desapareguts.

Audios de la notícia

  • Mireia Palau, tècnica de medi ambient del Consell Comarcal