Notícia

Ràdio Montblanc estrena la 37ena temporada amb novetats a la graella

El cap de setmana estrena tres programes

Redacció // Redacció

Ràdio Montblanc

Ràdio Montblanc estrena aquest dilluns 14 de setembre la seva 37ena temporada de ràdio. La graella de l’emissora arriba amb algunes novetats i amb la consolidació de programes que la darrera temporada van funcionar molt bé.

Després de l’aturada de l’estiu, l’emissora torna amb tot el seu equip de col·laboradors per entretenir i informar als oients. Com sempre, la informació local i l’entreteniment seran el pal de paller de la programació.

Una temporada més, Ràdio Montblanc emetrà a les 10 del matí de dilluns a divendres el Bon dia Montblanc, una finestra diària a l’actualitat de Montblanc i la Conca de Barberà. L'espai, presentat per Josep Ardila i coproduït amb La Xarxa de Comunicació Local, és un repàs diari a l'actualitat local i comarcal.

El que ja ha arrencat temporada és el programa Carrer Major, que realitzem amb vuit emissores del Camp de Tarragona i amb el suport de La Xarxa, de dilluns a divendres de 4 a 7 de la tarda. Les emissores participants som Ràdio Montblanc, Ràdio Ciutat de Tarragona, Ràdio La Selva, Ona la Torre, Altafulla Ràdio, La Nova Ràdio de Reus, Ràdio l'Hospitalet de l'Infant i BXC Ràdio. El programa està presentat pel periodista Eduard Virgili i compta amb la periodista Jordina Moix des dels estudis de Ràdio Montblanc.

La informació diària es complementa amb els informatius de La Xarxa. L'edició matí, de 7 a 10, l'edició Migdia a les 14h i l'edició cap de setmana, els dissabtes i diumenge a les 8 i a les 14h.

El ‘Bon dia Montblanc’ tindrà una edició Cap de Setmana, que servirà per repassar tota l’actualitat de la setmana i abordar amb més calma els temes més destacats. S’emetrà els dissabtes i diumenges a la 1 del migdia.

També torna a la graella de Ràdio Montblanc la informació esportiva amb ‘El Racó de l’esport’, presentat per Javi Ardila els dilluns a les 7 de la tarda. Un espai de mitja hora per abordar tota l’actualitat esportiva de la vila, en un any incert per l’esport base a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Continuen els programes d’emissió mensual

Ràdio Montblanc continua amb la fòrmula de fer diversos programes d’emissió mensual. Es tracta d’una manera de facilitar als col·laboradors la seva tasca i poder garantir la continuitat d’espais que requereixen de molta producció.

Així, continua el ‘Dansa.cat’, que no ha fet vacances a l’estiu i tampoc ho va fer durant el confinament. L’espai s’ha convertit en un referent pel món de la dansa. Serà la segona temporada del programa presentat per la periodista Marta Arjona. S’emetrà el segon dissabte de mes a les 10 del matí i enguany tindrà una durada d’1 hora i mitja.

El tercer dissabte de mes arriba la tercera temporada del ‘Conquencs fora vila’ amb la periodista Montse Plana. L’espai, que també s’emetrà un dissabte al mes a les 10 del matí, entrevista a cada programa un conquenc que viu lluny de casa seva, fent així un recorregut per tot el món.

El primer dissabte de mes s’estrena la segona temporada del ‘Quimi-què?’, l’espai de química i divulgació científica que realitzen els químics Jordi Saumell i Maria Torrelles. De mitja hora de durada, el programa abordarà cada mes temes relacionats amb la química.

I finalment, el quart dissabte de cada mes arribarà l’espai ‘Plaça Major número 1’, un programa d’actualitat política per seguir tota l’activitat de l’Ajuntament de Montblanc. S’emetrà també a les 10 del matí i estarà presentat per Josep Ardila.

També s’emetrà una vegada al mes el programa ‘Cal Contijoch’, l’espai d’entrevistes presentat per Eduard Contijoch, que es pot escoltar un dilluns al mes a les 20h.

Creix l’aposta musical

Els programes musicals també tindràn presència aquesta temporada a Ràdio Montblanc. Un dels clàssics de les darrers temporada és el ‘Connexió Skokiaan’, que continua les seves sessions punxant vinils en directe els dijous a les 20h. Ruben Sanjuan, que està al capdavant del programa, estrena també el ‘Vinílicament’, que s’emetrà els dimarts a les 20h.

I aquesta temporada torna a Ràdio Montblanc el programa ‘Havana vieja, havaneres a peu de muralla’, un programa d’havaneres produït pel grup montblanquí Havana Vieja. L’espai, que va tenir una molt bona acollida durant dues temporades, torna a l’emissora els diumenge a les 10 del matí amb nous capítols. Del programa en va sortir un llibre i aquest estiu s’ha pogut escoltar a Ràdio Estel per tot Catalunya.

Novetats els caps de setmana

El cap de setmana presenta tres nous programes. D’una banda l’Engresca’t, un espai de participació dels oients, que vol recuperar l’esperit dels espais que vam dur a terme a Ràdio Montblanc durant el confinament. El programa plantejarà cada setmana un tema i els oients podran enviar notes de veu i també dedicar cançons. Estarà presentat per Irene Líria i David Cendra i es podrà escoltar els diumenges a les 12h.

També els diumenge però a les 11h es podrà escoltar el nou programa ‘50 mm’, un espai dedicat a la fotografia presentat per Jordina Moix. Cada programa estarà dedicat a un/a professional de la fotografia del nostre territori, per conèixer la seva feina i la seva trajectòria.

I els dissabte a les 6 de la tarda s’estrena el programa ‘Fer la mà’. Presentat per Pol Llort i Pau Cunillera, el programa es basarà en la conversa entre els dos col·laboradors, que divagaran davant del micròfon sobre temes que els interessen.

Propostes que es consoliden a la graella

La graella presenta també programes que es consoliden. Un d'ells és el 'Pàgina 107', l’espai literari de l’emissora presentat per Sergi Olivan, Pep Civit i Pau Civit, de l’associació literària l’Escarritx. Es pot escoltar cada dimecres a les 19h.

També torna 'Adomont a la ràdio', els dijous cada quinze dies, amb una hora de tertúlia i entrevistes al voltant del món de la dona.

La graella de Ràdio Montblanc s'acabarà de farcir amb propostes de La Xarxa que s'aniran introduint gradualment a la programació.

Tots els programes es realitzaran als estudis de Ràdio Montblanc, sempre amb totes les mesures de seguretat adequades.