Notícia

Montblanc arrenca el curs amb canvis de mobilitat a l'avinguda Doctor Folch

L'Ajuntament ha habilitat espais per als pares i mares i ha suprimit aparcaments

Redacció // Redacció

Radio Montblanc

Els curs escolar ha arrencat aquest dilluns a Montblanc. Centenars de nens i nenes i joves han tornat a les aules, després de sis mesos tancades. Un curs que comença amb la incertesa per la Covid-19.

A l'escola Les Muralles de Montblanc s'han habilitat tots els espais disponibles per fer-hi classes amb grups estables, que en seran 27. També s'han marcat diverses entrades a l'escola. La seva directora, Mari Vallès, ha explicat a Ràdio Montblanc que "la gran novetat del curs són les mesures per fer una escola segura, però això no impedirà seguir amb la nostra filosofia d'escola".

A l'institut Martí l'Humà de Montblanc, d'altra banda, també han habilitat tots els espais per fer-hi classe amb els grups estables i s'han reduït al mínim les sortides dels alumnes de les seves aules. El centre, amb prop de 500 alumnes, també ha habilitat entrades diferents per l'ESO, cicles formatius i batxillerat. Ho ha explicat també a Ràdio Montblanc la directora del centre, Imma Hueso.

Un curs que ha començat amb canvis en la mobilitat a l'avinguda Doctor Folch. L'Ajuntament ha eliminat places d'aparcament i ha habilitat un espai davant de l'escola perquè els pares i mares puguin portar i recollir als seus fills amb més seguretat. L'objectiu és ampliar la vorera ja que amb les mesures Covid no poden entrar al pati del centre com es feia fins ara. També s'han instal·lat aparcament en bateria al carrer Muralla Sant Jordi cantonada amb l'avinguda, on s'han guanyat algunes places.

Audios de la notícia

  • Mari Vallès, directora de l'escola Les Muralles
  • Imma Hueso, directora de l'institut Martí l'Humà
  • Oriol Pallissó, regidor de mobilitat
  • Carme Pallàs, regidora d'ensenyament