Notícia

L'ANC simbolitza el camí a la independència amb 1.500 sabates a Montblanc

Ha estat l'acte celebrat a la Conca per commemorar la Diada Nacional de Catalunya

Redacció // Josep Ardila

Ràdio Montblanc

Més de 1.500 sabates han omplert la plaça de Sant Francesc aquest divendres al matí per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Ha estat l'acte simbòlic organitzat per l'ANC de la Conca per commemorar l'11 de setembre, marcat per la crisi sanitària mundial.

L'objectiu de l'acte ha estat "deixar petjada en el camí cap a la independència" des de 1714 fins a l'actualitat, fent un recorregut per les diverses manifestacions celebrades els darrers anys. A la posada en escena s'hi han pogut veure, a banda de les sabates, samarretes de la Diades organitzades per l'ANC així com pancartes.

El camí s'ha simbolitzat amb una gran estesa de sabates, que l'ANC ha recollit les darreres dues setmanes. Se n'han pogut col·locar més de 1.500, d'un extrem a l'altre de la plaça de Sant Francesc. Un cop acabat l'acte, les sabates es donaran a entitats socials com ara Càritas.

El coordinador de l'ANC a la Conca de Barberà, Jordi Saumell, explica que "amb aquesta acció, amb cada una de les sabates, hem volgut simbolitzar la gent que avui hauria estat aquí però que per la pandèmia no ha pogut ser". Assegura que "ens ha desbordat la resposta de tots els pobles de la Conca, volem agraïr molt la implicació de la gent en aquesta Diada diferent". A l'acte hi han participat voluntaris de l'ANC Conca de diversos municipis de la comarca.

Audios de la notícia

  • Jordi Saumell, coordinador de l'ANC Conca
  • Manifest de l'ANC per l'11 de setembre de 2020