Notícia

El Sindicat de Vinyaters de Montblanc continua la seva transformació

Actualment s’està remodelant la coberta de la part més antiga del Sindicat

Redacció // Serveis informatius

Ajuntament de Montblanc

El Sindicat de Vinyaters de Montblanc continua la seva transformació amb l’objectiu de convertir el celler en el punt 0 de l’experiència turística fomentada en el turisme familiar a Montblanc, i esdevenir un pol d’atracció de visitants al municipi i a la comarca.

actualment s’està remodelant la coberta de la part més antiga del Sindicat, la qual es trobava en mal estat. Després d’haver enretirat els elements més deteriorats, en aquests moments s’està realitzant el tancament de la teulada, que proporcionarà una major seguretat i aïllament de l’espai. Aquesta intervenció ascendirà, gairebé, a 125.000 euros.

Aquestes obres s’estan realitzant en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona, amb la voluntat que el celler cooperatiu d’estil modernista esdevingui un centre turístic de recepció de visitants. També es vol crear un espai d’interpretació sobre l’ús original de l’edifici, l’evolució de la pagesia, el cooeperativisme agrari, el modernisme agrícola, la figura de l’arquitecte Cèsar Martinell i els productes agroalimentaris tradicionals del territori.

Així doncs, després d’haver enderrocat diferents tines – de la part nova del sindicat – i haver instal·lat una escala que connecta l'oficina de turisme amb el Celler, quan s’acabi la remodelació de la teulada, caldrà afrontar noves actuacions com els tancaments de finestres i portes, o bé l’arranjament de la teulada de la part nova.