Notícia

La riauda solidària recapta en total 152.396,01 euros

Aquesta xifra s'ha destinat a ajudar 62 projectes entre l'Espluga de Francolí i Montblanc

Redacció // Jordina Moix

Jordina Moix

Riuada solidària de l'Espluga de Francolí i Montblanc han aconseguit 152.396,01 € de recaptació. D'aquests 108,875€ els van aconseguir la plataforma de l'Espluga i 43.521€ la de Montblanc.

Riauda solidaria neix el 25 d'octubre de 2019, tres dies després de la riuada al Francolí, amb la voluntat d'ajudar a tots els afectats de manera altruista i desinteressada. Neix a l'Espluga de Francolí i obria les seves portes a qualsevol poble afectat que es volgués afegir i crear la seva plataforma com va ser el cas de Montblanc.

A l'Espluga de Francolí es van rebre 47 sol.licituds de les quals només 38 han estat admeses i 9 d'elles es queden fora per no cumplir amb els requisits de les bases de Riuada Solidaria. Arrel del covid s'ha hagut d'ajornar l'entrega d'aquests diners però a l'Espluga ja s'han donat 10.000€ a 5 dels negocis més afectats. Ara comença la segona fase de pagament, per la resta d'afectats i fins el 22 d'octubre.

A Montblanc es van rebre 24 sol.licituds, totes elles acceptades perquè cumplien el 100% dels requisits. A Montblanc hi ha 5 línies d'ajuts: Empreses i activitats empresarials amb 5 sol.licituds; Habitatges d'ús habitual amb 6 sol.licituds; Altres habitatges amb 2; Magatzems i altres cncepcions d'ús agrícola amb 8 sol.licituds; i per finalitzar infrastructures de rec comunitari amb 3 sol.licituds. A Montblanc el període de pagament s'allarga un mes fins al 22 de novembre.

Finalment, els tres portaveus, Roger Odena, Anna March i Àlex Rebollo agraeixen a totes les entitats i voluntaris que han fet possible la recaudació d'aquests diners.