Presenten el catàleg de la pagesia i artesania alimentària de la Conca de Barberà
La presentació s'ha dut a terme al Museu de la Vida Rural
El Museu de la Vida Rural ha acollit, aquest dimecres a les 19 h, la presentació del catàleg «La pagesia i el paisatge ens alimenten. Catàleg de la pagesia i artesania alimentària de la Conca de Barberà» produït pel Consell Comarcal de Conca de Barberà i la cooperativa L’Aresta.
La presentació va comptar amb les intervencions de Gemma Carbó, Directora del Museu de la Vida Rural; Magí Trullols, President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Annaïs Sastre, de l’Aresta Cooperativa; Aida Massagué, pagesa de la comarca; Joan Cartanyà, President de l’Associació Fet a la Conca; Àngel Xifré, Director dels Serveis Territorials a Tarragona; i Carme Ferrer, Consellera Comarcal de sostenibilitat, paisatge i agricultura.
En l’acte també es va incorporar un espai expositiu de diferents productes de la pagesia de la
comarca. La Conca de Barberà gaudeix d’un patrimoni gastronòmic extraordinari, es produeixen i elaboren una gran diversitat d’aliments de qualitat, i s’organitzen un amplíssim ventall de fires, rutes i esdeveniments entorn d’aquests productes. Aquest catàleg té com a principal objectiu el fet de posar en valor aquests productes i sobretot visibilitzar les persones que els produeixen i elaboren: la pagesia i l’artesania agroalimentària. Són ells i elles els que transformen el nostre paisatge en sabors, olors i nutrients que ens alimenten dia a dia.
Al catàleg s’hi pot trobar projectes artesans, pagesia de tota la vida, productors i productores ecològiques, cooperatives, agricultura biodinàmica, projectes de conservació de varietats locals, productes amb denominació d’origen, amb indicació geogràfica protegida, productes singulars...; hi hem volgut aplegar una gran varietat de segells i productes locals de qualitat per reflectir tota aquesta diversitat com a valor de la nostra comarca.
L’objectiu d’aquest catàleg és promoure el producte local i reforçar un model productiu de proximitat, sostenible i respectuós amb l’entorn, per afavorir els circuits curts i la venda directa que conformen xarxes de suport mutu, tan necessàries per enfrontar els reptes actuals i futurs.
- Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris