Notícia

El Programa quadriennal d'Inversions de la Diputació a la xarxa local inclou 16 projectes de millora

El projecte aprovat al ple correspon a la segona i última fase de millora de la carretera TV-7002 de Vimbodí a Poblet

Redacció // Serveis informatius

Diputació de Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona aprovarà aquest divendres 26 de juny el Programa quadriennal d’inversions a la xarxa local 2020-2023, que inclou 16 projectes de millora amb una inversió prevista de 18,6M€ durant aquest mandat.

S’aprovaran inicialment dos projectes ja previstos, una rotonda a Riudecanyes i la millora de la TV-7002 de Vimbodí a Poblet i una proposta de conveni amb l’Ajuntament de Vila-rodona per millorar-ne les travesseres.

La selecció dels projectes de carreteres per aquest mandat s’ha realitzat basant-se en una proposta tècnica del Servei d’Assistència al Territori (SAT) de la Diputació de Tarragona elaborada amb una metodologia de priorització d’actuacions a la xarxa local basada en criteris de seguretat viària, rendibilitat socioeconòmica i d’impacte sobre els usuaris vulnerables.

Segons el Programa Quadriennal 2020-2023, al Camp de Tarragona i al Baix Penedès, es condicionaran la T-203, entre el cementiri del Catllar i la carretera TP-2031; la T-321 entre la T-310Z i Vilanova d’Escornalbou; la TV-7042 entre el polígon PEMU2 i Montblanc, i la TV-2043 a Albinyana.

Segona fase de la carretera TV-7002 de Vimbodí a Poblet
El projecte aprovat al ple correspon a la segona i última fase de millora d'aquesta carretera, que uneix els dos nuclis principals del municipi de Vimbodí i Poblet, i que representa l'accés natural al monestir des de les comarques de Lleida per la N-240.
Les obres, amb un pressupost d’execució per contracta de 2.407.430,81 euros, es duran a terme en un tram de més de 3 km, des d'on finalitza la primera fase fins a l'entrada mateixa del monestir.

El projecte inclou l'ampliació de la calçada fins assolir un mínim de 6.30 metres en tot aquest tram, que inclou dos ponts que també s'ampliaran. Així mateix, es donarà continuïtat a l'actual carril per a bicicletes que ja es va construir en la primera fase i s'habilitarà un mirador panoràmic a l'alçada del punt quilomètric 2,100.