Notícia

Voluntàries de la Conca confeccionen mascaretes per les residències d'avis

Ja se n'han fet més de 700 amb una xarxa de cent persones voluntàries

Redacció // Josep Ardila

Cedida

La crisi del coronavirus ha fet néixer iniciatives solidàries arreu del país, també a la Conca de Barberà. Des de fa poc més d'una setmana que està en marxa a la comarca una xarxa de voluntariat per confeccionar mascaretes per les residències d'avis de Montblanc i l'Espluga de Francolí.

La iniciativa va néixer a la merceria El Teler del carrer Major de Montblanc, de la mà de la seva propietària Roser Rodríguez. Va publicar a les xarxes socials la iniciativa i de seguida va rebre una gran resposta. De fet, ja hi participen un centenar de persones. Només a Montblanc hi ha 45 modistes que estan confeccionant mascaretes. També s'hi han sumat empreses com Tapimont, que donaran roba per poder-les cosir.

El Forn de Pa Joan funciona com a centre d'operacions. La gent que disposa de roba la porta i la recullen aquells que saben cosir. Després, un cop fetes es porten a esterilitzar i es reparteixen a les residències.

Es tracta de mascaretes fetes amb roba de cotó però no són homologades. És a dir, tenen una durabilitat curta d'un màxim de dues hores, tot i que després es poden rentar i tornar a utilitzar. La idea és que s'utilitzin a les residències de manera preventiva, mentre no es detecti cap cas. Fins al moment s'han fet més de 700 mascaretes, i més de 300 ja s'han repartit.

En una entrevista a Ràdio Montblanc, Roser Rodríguez ha explicat que "hem creat un tutorial, assessorat amb professionals sanitaris, perquè la gent que s'hi vulgui sumar les pugui fer sense cap problema".

Esperen que durant les properes setmanes més gent se sumi a la iniciativa solidària.

Audios de la notícia

  • Entrevista a Roser Rodríguez de El Teler de Montblanc