Notícia

La crisi del coronavirus obliga a suspendre la 33a Setmana Medieval de Sant Jordi

Estava programada del 17 al 26 d'abril i l'organització veu inviable tirar-la endavant

Redacció // Serveis Informatius

Setmana Medieval

L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha decidit suspendre la 33a edició de la Setmana Medieval de Montblanc per la crisi del coronavirus. La festa s'havia de celebrar enguany del 17 al 26 d'abril.

En un comunicat fet públic, l'entitat assegura que "l'estat d'alarma decretat fins al proper 11 d'abril fa inviable que pocs dies després puguem celebrar la festa amb normalitat", destacant que "si s'aixeca el confinament abans de la data d'inici de la festa, creiem que no es podria fer amb normalitat ni amb totes les garanties".

És la primera vegada que la Setmana Medieval s'ha de suspendre des de la seva fundació l'any 1987 i l'entitat assegura que "es tracta d'una decisió dura".

Expliquen també que es retornarà l'import de totes les entrades venudes fins ara dels espectacles de pagament. Els espectadors que hagin comprat les entrades per internet se'ls farà progressivament la devolució, mentre que els que l'hagin compra a les oficines, se'ls retornarà quan es torni a la normalitat i es pugui tornar a fer l'atenció al públic.

Al mateix comunicat asseguren que "quan la situació d'emergència acabi es podria valorar programar algun acte" però remarquen que "amb tot, celebrar la Setmana Medieval amb el format com la coneixem actualment en una altra data no és possible".

Audios de la notícia

  • Joan Lòpez, president de l'Associació Medieval de Sant Jordi