Notícia

El Museu de la Vida Rural estrena l’exposició ‘Jugar amb Foc’

És una exposició coproduïda amb la Fundació Pau Costa

Redacció // Serveis informatius

Jordina Moix

L’exposició s’inaugurarà el pròxim divendres 14 de febrer a dos quarts de 7 del vespre i comptarà amb diferents actes. L’acte de presentació l’inauguraran el president de la Fundació Pau Costa, Marc Castellnou; l'alcalde de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal; el president de la Fundació Carulla, Nicolau Brossa; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve; la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó. L’acte comptarà també amb la participació del grup de Diables de l’Espluga de Francolí amb un espectacle de foc, d’una projecció audiovisual a la façana del museu i d’una demostració a càrrec de la Fundació Pau Costa.

Gairebé una vintena d’artistes participen amb les seves obres a l’exposició. El visitant trobarà escultures, pintures, cartells, fotografies o audiovisuals. Cal destacar l’exhibició d’un tapís de Joan Miró, Sobreteixim 17, cedit per la Fundació Joan Miró i elaborat amb una tècnica on s’utilitza el foc. També s’exposaran obres de Joan Brossa, Josep Guinovart, Marta Pruna o Núria Vila, entre molts d’altres.

Per finalitzar la jornada, els assistents podran degustar productes ecològics de proximitat i del projecte Ramats de foc, que lidera la Fundació Pau Costa, i Vi de fum, del celler Arché Pagès, servit a la Cimera pel Canvi Climàtic de Madrid.

L’objectiu de l’exposició és generar debat entorn del foc i la gestió del territori. Durant els mesos en que l’exposició estigui activa, que serà gairebé un any, es programaran tot un seguit d’activitats paral·leles. L’objectiu de l’exposició és generar debat entorn del foc i la gestió del territori convidant totes les veus interessades. A més a més, s’oferirà durant tot l’any una proposta educativa elaborada per Còdol Educació que estarà a disposició dels centres educatius.

Amb aquesta exposició, el Museu de la Vida Rural i la Fundació Pau Costa sumen esforços per divulgar una problemàtica actual com són els grans incendis i la gestió del territori.

Audios de la notícia

  • Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural