Notícia

Vimbodí i Poblet comença les primeres actuacions després de la riuada

S'han començat les obres del pont de la carretera que connecta Riudabella amb la carretera de Prades

Redacció // Serveis Informatius

Pep Potau

Vimbodí i Poblet ha començat les primeres actuacions per recuperar els accessos al municipi afectats per la riuada del passat 22 d'octubre.

Entre les actuacions que ja s’han començat a dur a terme, destaca les obres d’arranjament del pont de la carretera que connecta Riudabella amb la carretera de Prades, una tasca d’arranjament que es duu a terme amb el suport de la Diputació de Tarragona. Fins que aquesta actuació no estigui complerta, s’ha habilitat un pas alternatiu de pas i l’Ajuntament del municipi espera que ben aviat es pugui restablir el pas habitual.

Altres tasques pendents que s’iniciaran en els pròxims dies són la restitució i arranjament de resclosa i zona de recollida d’aigua del poble, ubicada al barranc del Titllar. Les actuacions d’emergència que s’han dut fins al moment per omplir la bassa, unides a les precipitacions de les darreres setmanes, permeten assegurar l’aportació d’aigua al municipi en casos d’emergència durant els mesos de més calor i, per tant, risc de sequera.

L’inici d’aquestes actuacions és “un primer respir”, segons manifesta l’alcalde de la població, Joan Canela, que xifra les pèrdues totals de la riuada al municipi en un total de 900.000 euros. Canela va ser un dels batlles presents en la trobada de responsables municipals amb la premsa, en la qual els representants de la Conca de Barberà van evidenciar el seu descontent pel fet que, 100 dies després dels tràgics incidents del mes d’octubre, el govern de l’Estat espanyol encara no hagi desencallat l'accés a les ajudes econòmiques.

Des de l’Ajuntament es reitera un cop més les conseqüències negatives que suposa aquest retard i també es lamenta que, “en el seu moment s’haguessin de declarar els danys en un temps rècord, que ens va deixar poc marge d’anàlisi i que ara les aportacions econòmiques que han de fer viables les solucions arribin d’una manera tan lenta”, tot fent referència a les solucions que han d’arribar, sobretot, per la via estatal.

Entre els projectes pendents d’iniciar-se pròximament també s’hi inclouen la restitució del col·lector d’aigua que permetrà substituir el sistema que es va malmetre amb la riuada i assegurar la connexió definitiva de l’aigua del poble. Aquesta actuació, que permetrà fer viable un sistema que connectarà directament amb la depuradora, es duu a terme a través del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el finançament de l’ACA.