Notícia

La Conca recull vuit guardons als premis Cambra de Reus 2019

La Diputació, d'altra banda, premia una empresa de cosmètica de Montblanc als premis Emprèn 2019

Redacció // EFMR

Cambra de Comerç de Reus

La Cambra de Comerç de Reus ha atorgat aquest dijous una quarantena de guardons de l’àmbit territorial de la cambra, entre ells la Conca de Barberà, en un acte al Tecnoparc i que va comptar amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra.

En el marc dels Premis Cambra 2019 la Conca s’ha beneficiat de 6 premis en empreses entre elles les següents:

-Ames (Montblanc)
-Cooperativa Fet a la Conca
-El Molí del Mallol (Montblanc)
-Europastry (Sarral)
-Succès Vinícola (Pira)
-VÍtrum, festa del vidre artesà (Vimbodí i Poblet)

El premi especial comarcal de la Conca de Barberà ha estat pel Consell Regulador de la DO Conca de Barberà perquè va engegar, en un temps rècord i amb la complicitat dels seus cellers, una gran iniciativa solidària davant l’adversitat del Celler Rendé Masdéu que va ser arrasat el passat 22 d’octubre.

Els premis d’honor un ha estat pel Monestir de Poblet per la seva aposta per a la sostenibilitat amb el Programa Cosmos Poblet que pretén desenvolupar tota una sèrie de projectes i actuacions integrals en tots aquells àmbits que afecten la vida del Monestir, partint de la base sostenible.

Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona
Ja hi ha projectes guanyadors dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona, convocats anualment per aquesta institució per fomentar l’esperit emprenedor i la innovació i promoure l’ocupació i l’economia del territori amb la creació de noves empreses.

Es tracta de l’espai familiar multiaventures El Racó de l’Esquirol, d’Horta de Sant Joan (categoria Turisme, cultura i experiències); la iniciativa de monitorització fetal a través d’un cinturó, Belty/Treematernity, de Tortosa (Salut i esport); l’empresa de nutracèutics i suplements nutricionals per a animals de companyia Kainkun Care, de Reus (Tecnologia i innovació); la marca de cosmètica natural sense envàs Botànica, cosmètica conscient, de Montblanc (Eficiència energètica i sostenibilitat), i la cooperativa d’habitatges i locals socials La Titaranya, de Valls (Economia social).

Aquesta 7a edició dels Premis Emprèn ha reconegut també altres iniciatives empresarials de les diferents categories: el marketplace per localitzar esdeveniments Caigo, de la Pobla de Mafumet; l’espai cerveser Twins Craft Beer, de Tarragona; l’aplicació Gastrocat Experience, d’Altafulla; el marketplace de sanitat privada Medi Admin Proyectos, de Santa Bàrbara; la plataforma d’e-commerce de producte fresc Al Mercat, de Tarragona; l’empresa de fabricació i venda de peces de roba i complements fabricats a mà Sumi, de la Secuita; l’empresa de gestió forestal Grimauet Treballs forestals, de Valls, i l’app per a usuaris i professionals dels centres residencials Keep in Touch, dels Muntells.

En total, s’han premiat tretze projectes empresarials nascuts a la demarcació de Tarragona. Els projectes guanyadors de cada categoria han rebut 5.000 euros cadascun. D’altra banda, les iniciatives que han rebut el reconeixement obtenen 1.000 euros cadascuna. Uns i altres rebran assessorament tècnic durant un any per part de la Diputació de Tarragona o de les seves entitats col·laboradores.