Notícia

Èxit de la primera Mostra de Cervesa Artesana de Montblanc

Es van servir més de 4.000 degustacions de cervesa del territori

Redacció // Serveis Informatius

Oficina de Turisme

Montblanc ha celebrat amb èxit la primera edició de la Mostra de Cervesa Artesana. Es va celebrar el divendres i dissabte 9 i 10 d'agost a la plaça de davant de la Catedral del Vi. Es tracta d'una activitat organitzada per l'Oficina de Turisme i emmarcada en el programa d'activitats #Safrània365, que durant l'any promociona la gastronomia del territori.

En aquesta primera edició s'han servit xxx degustacions de cervesa. Es van poder degustar fins a sis cerveses, entre elles la cervesa elaborada amb safrà de la Conca. Concretament, hi van participat la Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes. Les cerveses es van complementar amb la participació de membres de la Cooperativa Fet a la Conca, i es va poder gaudir de degustacions ofertes per la Cansaladeria Ca la Cova de Vimbodí, i el Forn de Pa Cal Tullet de l'Espluga de Francolí i Montblanc.

L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana va servir per presentar la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada per Boixets amb aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà. Se'n va produir una quantitat limitada i es van servir prop de 400 tastos.

Activitats per al turisme familiar
El passat cap de setmana, aprofitant la Mostra de Cervesa, també es van organitzar dos tallers i una plantada de safrà.

El taller «Com i amb què s’elabora la cervesa?» dirigit per la Segarreta va permetre descobrir els cereals amb què es fa la cervesa i tastar el most. «Art en vidre», coordinat per Juga i aprèn, va ser una activitat creativa pintant sobre ampolles de cervesa. Entre les dues tardes, hi hagué prop d'un centenar de participants, entre petits i grans, que en van fer una valoració molt positiva.

L'altra activitat del cap de setmana va tenir lloc els matins de dissabte i diumenge. A les instal·lacions d’Aromis es va fer una plantada de safrà dirigida per Joan Cartanyà. L'activitata va tenir una magnífica acollida i es va omplir cada sessió, amb una trentena de persones. Es va explicar el conreu del safrà, la història, la tradició i l'estreta relació que té amb el territori de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. La plantada dels bulbs es complementarà d'aquí a tres mesos, els dies 9 i 10 de novembre amb la collita de les flors i el taller d’esbrinament.